اشتراک گذاری پست
آنچه در این مقاله میخوانید
یکی از مشکلات رایج بین افراد به خصوص بانوان ریزش ابرو است که به عوامل مختلفی بستگی دارد. در این مطلب این موارد شایع و راههای درمان آن را بررسی کردهایم.
موضوعاتی که در ادامه میخوانید :
آیا ابروهای شما هم مثل خیلی از افراد، دچار ریزش و ضعف شده و این وضعیت شما را به شدت نگران کرده است؟ ابروها عضو بسیار مهمی در صورت هستند که زیبایی چهره شما را تضمین میکنند. هر گونه مشکل در ابروها میتواند بر شادابی و روحیه شما تاثیر قابل توجهی داشته باشد. ما در این مطلب از مجله تخصصی ماهشو قصد داریم تا شما را با دلیلهای ریزش ابرو و راههای درمان آن آشنا کنیم.
آشنایی از روشهای خانگی
یکی از مناسبترین و کم هزینهترین شیوههای درمان ریزش موهای ابرو که به نسبت روشهای دیگر عوارض جانبی کمتری دارد، استفاده از روغنهای طبیعی و روشهای درمان خانگی است که برخی از آنها به شرح زیر هستند:
- روغن کرچک: این روغن دارای خواص ضد التهاب و آنتیاکسیدان است که به تقویت موهای ابرو کمک و از ریزش آنها جلوگیری میکند.
- روغن آرگان: این روغن غنی از ویتامین E و اسیدهای چرب اسانسیل است که به تقویت موهای ابرو کمک و آنها را نرم و لطیف میکند.
- آلوئه ورا: ماساژ دادن شیره برگهای آلوئه ورا برای موهای ابرویی که به خاطر کندن و برداشتن بیش از اندازه موها نازک شدهاند، بسیار مفید است. اثر مدولاسیون آلوئه ورا بر کاهش التهاب پوست و افزایش رشد موهای ابرو تاثیر میگذارد.
- پیاز: گوگردی که در آب پیاز وجود دارد به رشد موهای ابرو سرعت و تراکم بیشتر میبخشد.
- لبنیات: مصرف موضعی لبنیات و به خصوص شیر که سرشار از پروتئین و خواص طبیعی هستند، موجب تغذیه ریشه موهای ابرو و رشد سریعتر آنها میشود.
با ما همراه باشید قصد داریم چندین نکته و چندین روش را معرفی کنیم
راهنما کامل ریزش ابرو
ریزش ابرو که در اصطلاح پزشکی به آن هیپوتریکوزیس ابرو یا ماداروز ابرو گفته میشود، وضعیتی است که در آن تعداد و ضخامت موهای ابرو کاهش پیدا میکند. این مشکل که هم در مردها و هم در زنها اتفاق میافتد، میتواند باعث کمبود جذابیت و زیبایی صورت شود و روی اعتماد به نفس افراد تاثیر بگذارد.
چرا ریزش ابرو به وجود میآید؟ ریزش ابرو ممکن است به دلیلهای خیلی متفاوتی اتفاق بیفتد. مثل عفونت، تغییرات هورمونی، بیماریهای پوستی و بیماریهای خود ایمنی و... . تشخیص دلیل ریزش ابرو به شما کمک میکند تا بتوانید درمان مناسب برای مشکل خود را به راحتی پیدا کنید. متداولترین علتهای ریزش ابرو شامل موارد زیر میشوند:
افزایش سن؛ اصلیترین دلیل ریزش ابرو
بالا رفتن سن افراد میتواند یکی از دلایل نازک شدن موهای ابرو و ریزش آنها باشد. با پیر شدن، فعالیتهای سلولهای مویی و تولید هورمونها کم شده و ساختار پوست و مو را به شدت تحتتاثیر تغییرات قرار میدهد که موجب ریزش موهای ابرو میشود.
برداشتن و کندن ابرو
برداشتن و کندن موهای ابرو میتواند منجر به ریزش آنها به طور موقت حتی دائمی شود. این اتفاق ممکن است به خاطر تاثیرهای متفاوتی مثل تحریک شدن موهای ابرو، تغییر در ساختار موها و آسیب به فولیکولهای مویی باشد. همچنین برداشتن و کندن موهای ابرو احتمال بروز عفونت و التهاب پوستی را افزایش داده که منجر به ریزش موهای ابرو میشوند.
کمبود ویتامین و مواد مغذی
رژیم غذایی هر فرد تاثیرات قابل ملاحظهای بر سلامت پوست و مو دارد. کمبود ویتامینها و مواد مغذی کافی در برنامه غذایی افراد میتواند بر روی ریزش موهای ابرو تاثیرات بسزایی داشته باشد. مواد مغذی و ویتامینهایی که کمبود آنها روی ریزش موهای ابرو تاثیر میگذارند عبارتند از:
- اسیدهای چرب
- ویتامین A، B7، B12، E و D
- بیوتین
- روی
- آهن
عوارض جانبی برخی داروها
استفاده از بعضی داروها عوارضی را به همراه دارد که یکی از این عارضههای جانبی موجب ریزش موهای سر و ابرو میشود. برخی از این داروها به شرح زیر هستند:
- والپروئیک اسید: دارویی ضد تشنج است که برای درمان تشنج و اختلالهای دوقطبی تجویز میشوند.
- آسیترتین: دارویی رتینوئیدی است که برای درمان افرادی که از بیماریهای پوستی همچون پسوریازیس رنج میبرند، استفاده میشود.
داشتن اختلالهای هورمونی
وجود اختلالهای هورمونی در بدن مثل نوسانهای هورمون تیروئید، منجر به ریزش موی ابرو میشوند. در هر دو مورد عدم تعادل هورمون تیروئید (پرکار و کم کار)، ریزش موی ابرو را شاهد هستیم. به خصوص در تیروئید کم کار که فرد به راحتی متوجه ریزش چشمگیر یک سوم بیرونی قسمت ابروی خود میشود.
ریزش موی ابرو در بیماری تیروئید به طور موقتی صورت میگیرد و با برگشتن سطح تیروئید فرد به حالت طبیعی، موهای ابرو دوباره رشد کرده و به شکل اولیه و طبیعی خود بازمیگردند.
بیماریهای پوستی
وجود یک پوست سالم برای داشتن موهای سالم در ابرو و سر بسیار حیاتی است. زیرا موها به طور مستقیم از فولیکولهایی که در پوست وجود دارند، رشد میکنند. وجود بعضی از بیماریهای پوستی که منجر به پوسته پوسته شدن، خارش، خشکی و التهاب پوست قسمت ابرو میشوند، به فولیکولهای پوست آسیب زده و باعث ریزش موهای ابرو میشوند. برخی از متداولترین این بیماریهای پوستی شامل موارد زیر هستند:
- پسوریازیس: به بیماری خود ایمنی گفته میشود که در آن سلولهای پوستی به سرعت زیاد میشوند و باعث بروز لکههای زخم و قرمز رنگ، پوسته پوسته شدن و درد زیاد میشود. این ضایعههای پوستی فولیکولهای درون پوست را مسدود میکنند و جلوی رشد موهای ابرو را میگیرند.
- درماتیت آتوپیک (اگزوما): به دستهای از التهاب پوستی گفته میشود که عارضههایی همچون قرمزی، خارش، ترشح و تحریکهای پوستی را به همراه دارد. سیستم ایمنی بیش از اندازه حساسی این بیماری را تحریک میکند که میتواند موقت یا دائمی باشد. عارضههای پوستی اگزما به فولیکولهای مو آسیب زده و رشد موی ابرو را متوقف میکند.
استفاده از محصولات شیمیایی
استفاده بیش از اندازه از محصولات آرایشی شیمیایی برای ابروها مثل رنگ مو، محصولات حالتدهنده موی ابرو همچون ژل ابرو و استفاده از مواد شوینده قوی برای شستن صورت میتوانند به فولیکولهای مو درون پوست آسیب بزنند و موجب ریزش موهای ابرو شوند.
روشهای درمان ریزش ابرو
برای درمان ریزش ابرو، میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد. در ابتدا نیاز است تا به پزشک مراجعه کنید تا دلیل اصلی ریزش موهای ابروی شما شناسایی شود. بعد از تشخیص علت اصلی مشکل ریزش ابرو، میتوانید به سراغ روشهای درمان آن بروید. برخی از رایجترین روشهای درمان ریزش ابرو شامل موارد زیر است:
استفاده از بهترین داروها
یکی از روشهای درمان ریزش موی ابروها استفاده داروهایی مناسب مانند موارد زیر است:
- کورتیکواستروئیدها: استفاده از این داروها به شکلهای قرصی، تزریقی و یا موضعی توانایی کُند کردن ریزش موهای ابرو را دارد. این کورتیکواستروئیدها همچنین برای درمان اگزما، طاسی، درماتیت و پسوریازیس و... مورد استفاده قرار میگیرد.
- مانوکسیدیل: به دارویی هورمونی و موضعی گفته میشود که برای ریزش موی ابروی مردها و زنها و همینطور بچهها کاربرد دارد. احتمال دارد ترکیب این دارو با کورتیکواستروئیدها برای نتیجه بهتر توسط پزشک تجویز شود.
فیبروز میکروبیلدینگ یا روشهای ترمیمی دیگر
زمانی که مشکل ریزش ابروی شما با راه حلهای درمانی خوب برطرف نمیشود، میکروبیلدینگ یک گزینه خوب برای پر کردن جای خالی ابرو و زیباتر نشان دادن حالت ابرو است. میکروبیلدینگ و شیوههای ترمیمی دیگر، ابرو دوباره رشد نخواهد کرد؛ اما زیبایی ابروها به صورت شما باز میگرداند.
کاشت ابرو
اگر دلیل ریزش موهای ابروی شما ایرادی دائمی و درمان نشده است، کاشت ابرو برای شما گزینهای فوقالعاده به حساب میآید. جراحی کاشت ابرو که تنها در یک جلسه و با بیحسی موضعی صورت میگیرد، تقریبا با کمترین درد و تهاجم انجام میشود. به طور معمول روش کاشت ابرو برای بعضی از بیماریها مثل تریکوتیلومانیا، ابروهایی با زخم اسکار و آسیب زیاد و دیگر مشکلهای پزشکی بیتاثیر است و کاربردی ندارد.
روان درمانی
اگر مشکل ریزش موهای ابروی شما به دلیل اختلالهایی روانی همچون اضطراب و استرس مزمن یا تریکوتیلومانیا است، در این صورت لازم است تا اول پیش یک روانشناس بروید و مشکل روحی و روانی خود را با توجه به توصیههای پزشک درمان کنید.
درمان مشکلات هورمونی
اگر علت ریزش موی ابروهای شما از بیماریهای هورمونی ناشی میشود، بهتر است که به یک متخصص غدد مراجعه کنید تا با تجویز کردن داروهای محرک هورمونی مشکل ریزش ابروی شما را برطرف کند.
داشتن تغذیه سالم
یکی دیگر از راههای درمان ریزش موی ابرو اطمینان از رژیم غذایی شما است که باید حاوی ویتامینها و مواد مغذی کافی برای سلامت موهای ابرو را دارا باشد. مصرف مواد غذایی و همچنین مصرف مکملهای دارویی دارای پروتئین، آهن، ویتامینها و اسیدهای چرب، میتوانند به تقویت و رشد موهای ابرو کمک کنند.
ریزش موی ابرو میتواند به دلایل مختلفی از استرس و تغذیه نامناسب گرفته تا بیماری های پوستی، روانی و اختلالات هورمونی و... ناشی شود. از آن جایی که وجود ابرویی سالم به صورت زیبایی میبخشد و در روحیه هر شخص تاثیر بسزایی دارد، درمان مشکل ریزش موی ابرو از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این مطلب از تیم ماهشو تلاش کردیم با بررسی دلایل و راهکارهای خانگی در خصوص این اتفاق و مقابله با آن به شما کمک کنیم. اگر خواندن این مقاله برای شما مفید بود آن را به دوستانتان معرفی کنید و برای خواندن مطالب بیشتر با ما همراه باشید. و حتما با یک پزشک متخصص صحبت و مشاورت کنید
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام ، بیانیهی سلب مسئولیت ماهشو را بخوانید
سلب مسئولیت