آشنایی با لیزر اربیوم

سبک زندگی
۱۶ خرداد ۱۴۰۳
تیم تحریریه
1985 بازدید
آشنایی با لیزر اربیوم
موضوعاتی که در ادامه میخوانید :

لیزر اربیوم چیست؟ امروزه بحث مراقبت از پوست بسیار داغ شده و در همین راستا علم پزشکی نیز همواره در تلاش است تا بتواند با ارائه راهکارهای گوناگون پاسخگوی مشکلات پوستی بیماران باشد. یکی از این روش های درمانی استفاده از لیزر اربیوم است که برای درمان چین و چروک ها، جای جوش، اسکار، جوانسازی و دیگر معضلات پوستی به کار می رود. همانطور که می دانید لیزرها انواع مختلفی دارند و با توجه به نوع نیاز بیمار انتخاب می شوند. لیزر اربیوم یکی از پرطرفدارترین نوع لیزرها است که عوارض بسیار کمی دارد و پوست را به خوبی بازسازی می کند. در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی از لیزر اربیوم به دست آورید.

آشنایی با لیزر اربیوم

لیزر اربیوم طول موجی برابر با 2940 نانومتر دارد و می تواند آب پوست را به خوبی جذب کرده و یک لایه برداری ملایم و مناسبی انجام دهد. ساز و کار این نوع لیزر به این نحو است که وقتی پرتوهای آن ساطع می گردد؛ آب موجود در اپیدرم و پوست سریعاً تبخیر شده و عملیات لایه برداری آغاز می شود تا بافت آسیب دیده از بین برود.

لیزرهای اربیوم با حرارت زیادی که دارند؛ کلاژن پوست را تحریک کرده و به روند بازسازی و جوانسازی پوست کمک شایانی می کنند. البته ناگفته نماند که آب این انرژی را در همان قسمت سطحی پوست به خود جذب می کند و اجازه نمی دهد که گرمای زیادی به قسمت های زیرین و عمقی برسد. پزشک شما نیز باید با توجه به نوع آسیب پوستی و وخامت آن تصمیم بگیرد که چه مقدار انرژی برای لایه برداری مورد نیاز می باشد.

کاربرد لیزر اربیوم

لیزر اربیوم یکی از بهترین روش ها برای درمان مشکلات پوستی نظیر جای جوش، آکنه، چین و چروک و … می باشد. دوره ی نقاهت آن نیز بسیار کم است و بیمار بعد از مدت زمان کوتاهی می تواند تغییرات مثبت و قابل توجهی در پوست خود مشاهده کند. در ذیل به مهم ترین و اساسی ترین کاربردهای لیزر اربیوم خواهیم پرداخت.

  • از بین بردن جای جوش ، اسکار آکنه، ملاسما، لکه های قهوه ای، کک و مک، آفتاب سوختگی
  • رفع خطوط ریز چین و چروک
  • جوانسازی پوست
  • حذف ضایعات پوستی، جای بخیه و زونا
  • درمان زخم های هرپس سیمپلکس، آبله مرغان، انواع خال ها و زگیل های پوستی
  • پاک کردن تتو
  • حذف چربی اضافه ی پشت پلک
  • روشن کردن پوست
  • درمان برخی از ناهنجاری های عروقی
  • رفع تجمع رنگدانه های پوست

مزایای استفاده از لیزر اربیوم

لیزرهای اربیوم از مزایای بسیار زیادی برخوردار هستند که آگاهی از آن ها به شما کمک می کند تا راحت تر به این تکنولوژی فوق العاده اطمینان کنید. در ذیل این موارد را برای شما گردآوری کرده ایم.

  • دوره ی نقاهت بسیار کوتاه
  • روشی دقیق و قابل اعتماد
  • بدون نیاز به بریدن پوست و بیهوشی
  • دارای عوارض جانبی کم و کوتاه مدت (مثل قرمزی، تورم)
  • عدم آسیب به لایه های زیرین پوست
  • کم هزینه بودن
  • اثرگذاری زیاد و قابل مشاهده
  • ماندگاری طولانی مدت نتایج

مراقبت های بعد از انجام لیزر اربیوم

اینکه پوست شما پس از لیزر کردن قرمز شود و احساس خارش و سوزش داشته باشید، کاملاً طبیعی و متداول است. در این زمان باید از کرم های موضعی که پزشک تجویز می کند استفاده کنید تا التهاب پوست رفع شود و رطوبت آن حفظ گردد. برای کاهش تورم و قرمزی پوست نیز می توانید از کیسه ی آب یخ هم استفاده کنید. از برخورد مواد حساسیت زا مثل اسپری، عطر و دیگر موارد با پوست خود به شدت اجتناب کنید. حتما توجه داشته باشید که به مدت یک هفته تا حد امکان زیر نور مستقیم آفتاب قرار نگیرید و اگر بیرون می روید کرم ضد آفتاب بزنید.

دوره ی بهبودی می تواند از یک الی دو روز تا بیست روز متفاوت باشد. هر چه آسیب دیدگی و مشکل شما وسیع تر باشد روند درمان طولانی تر خواهد شد؛ اما به طور کلی لیزر اربیوم نقاهت سریع و کوتاه مدتی دارد.

اگر بخش زیادی از پوست خود را لیزر کرده باشید ممکن است پوستتان تاول های ریزی بزند و ترشحات زرد رنگی از آن خارج شود که نباید شما را نگران کند. برای رفع آن تنها کافی است که روزانه چندین بار آن بخش را با آب سرد به آرامی شستشو دهید. در صورتی که پانسمان دارید؛ تعویض و شستشوی پوست فراموش نشود. حواستان باشد که زخم را دستکاری نکنید تا پس از اینکه پوست مرده از بین رفت، لایه ی جدید از زیر شروع به بازسازی کند.

بهتر است در طول دوره ی درمان هر چند وقت یک بار به پزشک مراجعه کنید و از وضعیت پوست خود آگاه شوید.

ممنوعیت های استفاده از لیزر اربیوم

اگر جزو گروه های زیر هستید بهتر است برای انجام لیزر اربیوم با پزشک متخصص مشورت نمایید.

  • افرادی که دارای نقص سیستم ایمنی هستند و یا مشکلاتی مانند بیماری های خونی و اختلالات پوستی دارند.
  • اشخاصی که یک بار لیزر انجام داده اند و درگیر مسائلی مثل ضخیم شدن پوست، تغییر رنگ و یا زخم شده اند.
  • گروهی که در شش الی دوازده ماه گذشته ایزوترتینوئین مصرف کرده باشند. (این دارو زخم های ناشی از لیزر را تشدید می کند.)
  • بیمارانی که عفونت های باکتریایی و ویروسی مرتبط با پوست دارند.
  • افرادی که دچار زخم هایی مثل کلوئید و هایپرتروفیک هستند.

عوارض ناشی لیزر اربیوم

معمولاً شما هر نوع لیزری که انجام دهید دچار عوارض بعد از آن خواهید شد. اما خوشبختانه عوارض لیزر اربیوم بسیار کم و موقتی می باشد و بیمار را اذیت نمی کند. عوارض کوتاه مدت این نوع لیزر شامل موارد زیر می باشد.

  • سوزش و خارش پوست
  • پوسته پوسته شدن
  • عفونت
  • ملتهب شدن و قرمزی پوست

لیزر اربیوم روشی کم درد و بی دردسر

به طور کلی لیزر اربیوم روش بسیار مناسبی برای افرادی است که از درد می ترسند و استرس زیادی دارند. میزان درد این لیزر با عمق آسیب پوستی رابطه ی مستقیمی دارد. هر چه ضایعه ی پوستی شما عمیق تر باشد، ممکن است درد بیشتری داشته باشید. اما به هیچ عنوان نگران نباشید؛ زیرا این درد هم با استفاده از بی حسی های موضعی از بین می رود.

لیزر اربیوم با عوارض کم و نتایج درخشانی که دارد به عنوان یکی از روش های پرطرفدار و بسیار مناسبی شناخته شده که قادر است چین و چروک ها، جای جوش و دیگر مشکلات مرتبط با پوست شما را به خوبی درمان کند. اگر قصد دارید که از لیزرهای اربیوم استفاده نمایید، حتما ابتدا به یک متخصص پوست مراجعه کرده و مشاوره های لازم را از وی دریافت کنید. فراموش نکنید که برای انجام لیزر حتما به مطب های تخصصی بروید و به هر نوع مرکزی اعتماد نکنید. امیدواریم در این مطلب توانسته باشیم شما را به خوبی با لیزر اربیوم و کاربرد و مزایای آن آشنا کرده باشیم.


محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام ، بیانیه‌ی سلب مسئولیت ماهشو را بخوانید

سلب مسئولیت
اشتراک گذاری پست
ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ کسب و کاری امکان حذف و ویرایش نظر شما را ندارد
ثبت دیدگاه به معنی موافقت با قوانین انتشار ماهشو است.

آخرین مقالات
درمان خانگی ریزش ابرو

آیا ابروهای شما هم مثل خیلی از افراد، دچار ریزش و ضعف شده و این وضعیت شما را به شدت نگران کرده است؟ ابروها عضو بسیار مهمی در صورت هستند که زیبایی چهره شما را تضمین می‌کنند. هر گونه مشکل

درمان فوری جوش صورت

درمان فوری جوش صورت و جای جوش اغلب نیاز به زمان و حوصله کافی دارد. تمامی کسانی که به نوعی صورت و یا بدنشان درگیر این عارضه پوستی می گردد به دنبال سریع ترین راه برای درمان آن هستند. این

مزایا و معایب مانیکور ناخن

مانیکور ناخن امروزه در میان بانوان طرفداران بسیاری پیدا کرده و معمولا اغلب این کار را انجام داده اند. در واقع مرتب بودن ناخن ها تاثیر فراوانی در زیبایی و سلامت دست ها خواهد داشت که این روز ها بیشتر

مزایا و معایب پدیکور ناخن

مانیکور و پدیکور یک روش درمانی و در عین حال زیبایی است. در این روش ها با استفاده از ابزارآلات خاص به زیبایی و سلامتی دست و پا و ناخن ها پرداخته می شود. پدیکور و سایر عمل های زیبایی

میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ روش های جدیدی هستند که برای درمان پوست های آسیب دیده و کمک به بهبود ظاهری شخص استفاده می شوند. پوست ما بر اثر عوامل مختلف محیطی در برخورد با آلودگی یا روش های اشتباه زندگی قرار

مطالب مرتبط مقالات و نوشته های مرتبط
آشنایی با انواع ایمپلنت دندان

یکی از روش هایی که امروزه برای پر کردن فضاهای خالی دندان و یا جایگزین کردن دندان های خراب استفاده می شود، ایمپلنت نام دارد. در بسیاری از دندانپزشکی های سطح کشور خدمات متنوعی در این زمینه ارائه می شوند.

معایب ویتامین تراپی

سلامت پوست برای افراد اهمیت زیادی دارد. پوست بخش مهمی از بدن را تشکیل می دهد و به همین دلیل نقش مهمی در سلامت بدن، زیبایی آن و اعتماد به نفس افراد دارد. روش های زیادی برای درمان مشکلات پوستی

دستگاه هایفرکوئنسی

امروزه پاکسازی پوست یکی از بهترین کارهایی است که می توانید برای جوانسازی و شادابی پوست خود انجام دهید. انجام پاکسازی پوست مزیت های بسیار زیادی را برای افراد به همراه داشته و می تواند موجب از بین رفتن آکنه،

بهترین کلینیک کاشت ابرو در تهران کجاست ؟

افراد مختلفی ممکن است به دلایل مختلف دچار ریزش ابرو و کم پشت شدن ابرو شده باشند. برای رفع این مشکل راه‌حل‌های زیادی وجود دارد که دائمی‌ترین و بهترین آنها کاشت ابرو است. متقاضیان کاشت ابرو همیشه با یک مسئله